Selecteer een pagina

Over de CCR

Een samenwerkende sfeer biedt meer, op zakelijk maar ook privé gebied.

De Commerciële Club Rotterdam is opgericht op 28 november 1961 door een aantal Rotterdamse zakenlieden met als doel om in een informeel verband de zakelijke en persoonlijke contacten te versterken. Nog altijd zijn enkele leden van het eerste uur aan de CCR verbonden. Maar ook vele jonge ondernemers zijn toegetreden. Dit zorgt voor een plezierige en nuttige combinatie van ervaring, ondernemersgeest, wijsheid en energie. Het ledental bedraagt momenteel iets meer dan 30.

De leden vertegenwoordigen een brede doorsnede van het bedrijfsleven in Rotterdam. Zij zijn ondernemer of hebben leidinggevende functies gehad, in alle sectoren van het (Rotterdamse) zakenleven. Daarnaast bekleden veel leden advies -en/of bestuursfuncties, hebben deelnemingen in jonge bedrijven en beschikken over een groot netwerk. De CCR onderhoudt goede contacten met diverse businessclubs en organisaties in Rotterdam en andere grote steden.

De CCR houdt eenmaal in de maand op dinsdagmiddag een lunchbijeenkomst in het gebouw van de Koninklijke Roei- en Zeilvereniging de Maas waar wordt genoten van culinaire presentaties. Er geldt geen aanwezigheidsplicht. Tijdens diner bijeenkomsten (10x per jaar) verzorgt één van de leden een korte presentatie of houdt een externe spreker een inleiding. Regelmatig worden bedrijfsbezoeken afgelegd. Enkele malen per jaar vindt er een activiteit met partners plaats, zoals een golfdag, museumbezoek (met aansluitend diner), en het traditionele jaardiner in December(‘lady’snight’). Dit laatste vormt het traditionele hoogtepunt van het verenigingsjaar. Jaarlijks wordt het seizoen geopend met een barbecue. In de lange geschiedenis van de club worden geregeld buitelandse reizen georganiseerd, zoals naar Brussel, het Europeess Parlement in Straatsburg en het champagnehuis Mumm in Reims.

Kennismaking met de CCR vindt informeel en op uitnodiging plaats. Geïntereseerden kunnen op introductie de lunchbijeenkomsten of andere activiteiten bijwonen om zich een indruk van de CCR en haar leden te vormen. Na enkele bijeenkomsten wordt wederzijds bekeken of een lidmaatschap past.

Vrienden

Het eerlijk en open naar elkaar communiceren van ups en downs. Daar waar nodig advies geven en elkaar verbeteren.

Vertrouwen

Een transparante omgeving om in vertrouwen met elkaar om te gaan.

Verhalen

Inspireren, motiveren en klankborden van- en naar elkaar. Om zelf maar ook elkaar sterker te maken.

Vereniging

De vereniging bindt en faciliteert haar leden en gasten in een gastvrije en veilige omgeving

Lijkt dit u wat?

De Commerciële Club Rotterdam is al meer dan 50 jaar een begrip in Rotterdam. Waarbij ondernemende particulieren nog altijd lerende zijn bieden wij elkaar al een geruime tijd een leerzame omgeving. Bent u bij het volgende lustrum?